Olimpos Gezi Rehberi

Olimpos Gezi Rehberi

Olimpos Gezi Rehberi

Doğası, el değmemiş plajı ve tarihi zenginliğiyle çok seveceğiniz yerlerden Olimpos. Kumluca‘ya bağlı ve Antalya‘ya 86 km mesafede bulunuyor. Olimpos Gezi Rehberi yazısında; Ulaşımdan, gece hayatına, yeme içmeden konaklamaya kadar çok konuya değineceğiz ama ilk sırada ulaşım var. Diğer yerlerin aksine buraya ulaşım biraz meşakkatli.

Olimpos, Yunan mitolojisinde tanrıların oturduğu dağ anlamına geliyor. M.Ö. 68-78 yıllarında kurulduğu tahmin edilse de bilinen kesin bir tarih yok. Tanrıların kralı Zeus anlatılana göre burada yaşamış. Olimpos korsanların elindeyken, Roma İmparatoru bölgeyi temizleyerek topraklarına katmış daha sonra 15. yüzyılda Osmanlı seferleri ile alınan bölge kışla olarak kullanılmış.

Olimpos’a Ulaşım

Aracınız varsa; Antalya’dan Kemer yönüne doğru gelip, tabelada Olimpos’u gördükten sonra 11 km daha gitmeniz gerekiyor ulaşmanız için.
Uçak ile geliyorsanız; Otobüs ile Antalya Otogar‘a gelip buradan Kumluca Fethiye yönüne giden minibüslere binmelisiniz. Olimpos kavşağında indikten sonra tekrar minibüse binip otelinizin önünde inme şansınız var. Minibüsler otel isimlerine göre yolcu indiriyorlar.
Otobüs ile geliyorsanız; vay haline arkadaşım dedikten sonra tıpkı uçakla geliyormuş gibi otogardan sonra devam etmeniz gerekiyor.

Olimpos’ta Gezilecek Yerler

Olimpos Gezi Rehberi yazısının ulaşım işini çözdük sıra geldi gezilip görülecek yerlere. Bahsettiğim gibi bölge gerçekten zengin ve birçok alternatif var. Her şeyden önemlisi doğası, bunun yanında da Likya Yolu’nun parçası olması da en önemli etkenlerden.

Gelidonya Feneri

Taşlık Burnu’ndayer alan fener, Antalya’nın kılavuzu gibi ve harika bir manzaraya sahip. Ayrıca fener, Türkiye kıyılarının en yüksek feneri olma özelliğine de sahip. Buraya ayrıca trekking turları da yapılıyor ve Adrasan’a 15 km mesafesi var. Buraya kadar gelip görmemek olmaz deyip bir tura katılın derim.

Yanartaş

Hakkında çok şey anlatılsa da burası bir doğalgaz sızıntısının eseri. Turistler tarafından çok tercih ediliyor ve akşam saatlerinde buraya yürüyüş turları düzenleniyor. Burada iki farklı grupla karşılaşabilirsiniz; birincisi aynı ateşte tavada sucuklu yumurta yapanlar. Diğer grupta eline kırmızı şarabını alıp keyifle yudumlayanlar.
Gerisi size kalmış çünkü sayfa her iki durumu da sevecek potansiyel takipçiye sahip 🙂

Hatta mitolojide şöyle bahsediliyor; Ephyra Kralı Glaukos’un oğlu Hipponoes bir av partisinde kardeşi Belleros’u öldürüyor. Ephyra’dan sürülen Bellerophontes(öldürdükten sonra isim değiştiriyor), Argos kralına sığınıyor. Kendisine sığınan bu genci öldürmeyi kendine yakıştıramayan Argos Kralı onu Likya Kralın’a gönderiyor.
Likya Kralı acınacak haldeki bu genci öldürmek istemiyor ve onu Olympos dağında yaşayan aslan başlı, keçi gövdeli, yılan kuyruklu ve ağızdan alevler saçan canavar Chimera ile dövüştürüyor.
Bellerophontes, Pegassos adlı kanatlı atına binerek Chimera ile dövüşmeye gidiyor. Chimera saldırdığında Pegassos havalanıyor ve Bellerophontes yere inerken mızrağı ile canavarı yerin yedi kat dibine gömüyor. Chimera yerin 7 kat altından alevler saçmaya devam eder. Anadolu’da binlerce yıldan beri anlatılagelen ve Homeros’un bize bu şekilde aktardığı efsaneye göre hala yanan alevler, Chimera’nın yerin yedi kat dibinden fışkıran alevleri.

Olimpos Harabeleri

Denizin tarih ile birleştiği yer burası. Gönül ister ki o lahitler, kalıntılar çok daha iyi korunup sergilensin ama ne yazık ki birçok yerde olan durum burada da söz konusu. Giriş için 20 TL ödüyorsunuz ya da müze kart ile bedava.

Hem tarihi kalıntıları inceleyip hem de denize girebilirsiniz. Denizi çok güzel ama hep taş olduğunu da söylemeliyim.

Tekne Turları

Tatilin en güzel anlarından biri de bu turlar. Etraftaki koyları gezip, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Grup halinde yapılan tekne turları, diğer turlar gibi standart ve yemek dahil şeklinde gerçekleştiriliyor.

Musa Dağı

Buraya da yürüme imkanınız var. Yaklaşık 5-6 saatte ulaşabileceğiniz bir dağ. Tabi trekking kıvamında yürüyeceğinizi hatırlatırım ya da sahile geçip karşıdan görerek fotoğraf çekebilirsiniz.

Kaya Tırmanışı

Ben severim ama hava sıcaksa hiç çekilmiyor baştan söyleyeyim. Tırmanış parkuru güzel ve eğlenceli ve her seviyede kendinizi test edebilirsiniz. Bunun için özel turlar ve ekiplerle gidiyorsunuz.
Aktivite arayanlara güzel bir alternatif olabilir.

Olimpos’ta Konaklama

Konformist bir beklentiye girmemenizi öneririm. Burası daha çok sırt çantalı gezginlerin geldiği ve ağaç evlerin konaklama konusunda tercih edildiği bir yer. Aslında birkaç çeşit ağaç evin olması konaklayanlar için avantaj. Nar bahçeleri arasında ağaç evde kalıp, klimanın yardımıyla sıcaktan korunabilirsiniz. Nispeten daha lüks otelleri arıyorsanız Çıralı bölgesine gidebilirsiniz. Konaklamalarda genellikle yarım pansiyon mantığı var ve sabah akşam yemekleri otelde veriliyor.

Olimpos Gece Hayatı

Olimpos Gezi Rehberi yazısının en sönük konusu. Sizi üzmek istemem ama buradaki gece hayatından beklentinizi minimum seviyeye çekin derim. Bir de haftasonuna denk gelirseniz aman aman.
Ağaç evde kaldığınızı düşünüp sizi, biranızı yudumlamaya ve hamak keyfi yapmaya davet ediyorum. Gerisi sizin bileceğiniz.

Share

Comments

  1. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık.

  2. Burada hep ağaç oteller mi var? Sinek sorun oluyor mu?

    • Evet ağaç oteller var ama bazılarının dışı ağaç otel içi şehir oteli gibi. Ben gittiğimde baya büyük sinekler böcekler vardı ama bir sorunla karşılaşmadım. Şöyle diyeyim; burası orman içinde ve haliyle bu tarz şeyleri göze alarak gitmek gerekiyor.

  3. Ellerinize sağlık. Plan yapıyoruz bakalım ama alternatifler arasına burayı da aldık.

  4. Melike Öncel : Temmuz 11, 2017 at 4:12 am

    Ellerinize sağlık bu yazınızı da çok beğendim

  5. cok güzel bir yazı olmuş elinize saglık tebrikler böyle güzel yazılar sizden devamlı bekliyoruz

  6. Elinize sağlık harika bir yazı olmuş. Bunlara baktıkça şu yağmurlu günde insan yazı özlüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir