Edirne’de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası

Edirne'de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası

Edirne’de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası

Keşan’a gelip; Edirne’de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası yazısını okumadan olmaz. Özellikle bu bölgeden geçtiğimde uğramayı dört gözle beklediğim yerlerden Kavaklık Et Lokantası.
Keşan‘a daha önce geldiğimde de farklı yerlerde satır et yeme imkanım olmuştu ama burayı ayrı sevdim.
Kavaklık Et Lokantası, Keşan Gelibolu Karayolu’nun 10. km sinde yer alıyor. Kolay bulmanız için tarif etmem gerekirse; Edirne’den Gelibolu yoluna girdiğinizde Moil benzin istasyonu var. Bu istasyonun 500 metre ilerisinde yer alıyor. Yol seviyesinden aşağı ineceğiniz için hızınızı azaltarak yola girmenizde fayda var 🙂

Edirne'de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası

İster içeride isterseniz dışarıda (adının hakkını verircesine kavak ağaçlarının esintisi altında) oturabilirsiniz. Bahçede ördek, tavuk ve tavşanları da görmeniz mümkün hatta sıcak kanlı davranırsanız sevimli tavşanı elinizle bile besleyebilirsiniz.
Ben çardakta oturup siparişimi verdim. Satır et ve kuzu çevirme 300 gramlık porsiyonlar halinde sipariş veriliyor. Daha az isterseniz ne yazık ki yok. Salata ve yoğurdu muhakkak söyleyin derim çünkü oldukça lezzetli.
Satır etin tadını beğendim ama kuzu etinden yapıldığı için biraz yağlı gelebilir. Ben yağlı olması taraftarıyım fakat yan masadaki müşteriler etin kendilerine ağır geldiğini söylediğini duyduğum için yazma gereği duydum. Şahsi görüşüm; satır et, kuzu yiyeceğim diyorsanız bunu da sevmeniz gerekiyor yoksa sevmediğiniz meyveyi yerken ondan zevk almayı beklemek gibi olur.

Satır Et Nedir?

Edirne'de Satır Et Nerede Yenir? Kavaklık Et Lokantası

Kuzunun sakatat ve pirzolalık bölümleri ayrıldıktan sonra satırla dövülen etler kıyma haline getiriliyor. Hazırlanan kıyma tel ızgaraya konarak kömür ateşinde yavaş yavaş pişiriliyor. Tadını çok seviyorum. Bir de yanında yoğurt söyleyin ki tam olsun.

Fiyatlar

Normalde fiyat yazmayı pek doğru bulmuyorum çünkü zamanla değişkenlik gösteriyor. Siz de bunu dikkate alıp ona göre davranın derim.
Porsiyon satır et : 18 TL
Salata : 5 TL
Yoğurt : 4 TL
çay ikram tabi.
Lezzet, mekan ve servis çok güzel ama en aklımda kalan buranın ortamı. Özellikle dışarıda oturursanız; ağaçların hışırtısı ve hafif serinlik sizi çok hoşunuza gidecektir.

Adres

Kavaklık Et Lokantası
Çanakkale Yolu Üzeri 10.km Keşan / Edirne
Tel : 0284 712 25 05

Kısa bir not

Rotanıza katkı olması açısından İstanbul’a Yakın ve En İyi 10 Yürüyüş Rotası yazısına da göz atabilirsiniz. Kalorileri yakmak gerek değil mi?

Share

Comments

  1. Keşif Perisi : Haziran 11, 2015 at 4:13 pm

    çok hoşmuş

  2. gezmelerdeyim com : Haziran 14, 2015 at 7:10 am

    Evet bu mekanı ben de beğendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir