Güvenli Seyahat İçin İpuçları

Güvenli Seyahat İçin İpuçları

Güvenli Seyahat İçin İpuçları

Güvenli Seyahat İçin İpuçları belki geniş bir tabir ama tecrübelerle öğrenilen bazı yöntemler hayat kurtarabiliyor. Her ne kadar güzel bir seyahat planı yaparsanız yapın; en önemlisi şüphesiz güvenlik.
Güvenlikten kasıt sadece sağlık değil tabi. Bunun yanında maddi güvenlikte var. Ne demişler mal canın yongası.
Güvenli Seyahat İçin İpuçları yazısını liste şeklinde ve açıklaya açıklaya anlatalım.

Paraları Bölüştürün

Güvenli Seyahat İçin İpuçları

Haliyle seyahatin olmazsa olmazı hatta yakıtı para. Bir de farklı bir ülkeye gittiğinizi düşünürsem muhakkak ayaklı cüzdan gibi gezenler vardır. Ben de hırsız olsam ilk bu kişileri hedefe alırdım ne yalan söyleyeyim.
Tek başıma seyahat ettiğim için ben parayı bölüştürme metodunu izliyorum. Şöyle ki; yüz birim para varsa bunu üç ya da iki parçaya bölüp çeşitli yerlere saklıyorum. Mesela büyük sırt çantama bir kısımını koyup ufak çantama da diğer kısmını koyuyorum. Son kalan parayı da cebimde bulundurup bir nevi daha güvende hissediyorum kendimi.

Evrakların Kopyasını Alın

Seyahate çıkmadan önce alışkanlık haline getirdiğim şeylerin başında gelir. Pasaportumun, aşı kartımın, vizemin ve bunun gibi evrakların kopyasını alırım. Çıktı olarak aldığım gibi bir de fotoğrafını çekip e-posta adresimde depolarım.
Sizi bilmem ama pasaportumu yanıma bile pek almam. Kopyasını yanıma alıp, aslını güvenli bir yerde ya da emanet dolabında saklarım.

Birkaç Tane Kredi Kartı Kullanın

Geçen seyahatimde başıma gelen bir olay da kredi kartlarımdan birinin sistem tarafından reddedilmesiydi. Başka bankaya ait kredi kartımla işi çözdüm ve iyi ki bir tane daha kredi kartım varmış dedim.
Kullandığım kredi kartlarını da online olarak takip eder; herhangi bir fazla kullanımda hemen müdahale ederim. Çok şükür şimdiye kadar böyle bir şey olmadı ama tedbirli davranmak şart.

Bel Boyun Cüzdanı Kullanın

Askerliğini yapanlar bu ürünleri bilirler ama seyahat için çok daha profesyonelleri mevcut. İçerisine önemli evrakları, paranızı ya da telefonunuzu koyabilirsiniz. Cebinizde ya da çantanızda güvende durmayan para burada daha güvende olacaktır.

Yerel Hat Kullanın

Yapmanız gereken ilk şeylerden biri bence bu. Acil durumda ya da birine ulaşmanızı gerektirecek şartlarda direkt arama yapabileceğiniz bir hat. Mesela bir sorunla karşılaştınız ve direkt konsolosluğu aramanız gerekiyor. Telefonunuzla direkt ulaşıp yetkililerle görüşebilirsiniz.

Fermuarlı Yastık Kılıfı Edinin

Fermuarlı bir yastık kılıfı çok işinize yarayabilir. Ben yüzüstü yatıyorum ve yastığın içine koyduğum çok şey olabiliyor. Bu hem hijyen hem de güvenlik adına çok iyi bir yöntem. Fermuarı çekiyorsunuz ve içerisine telefonunuzu, cüzdanınızı koyabiliyorsunuz. Hostelde kaldığınızı düşündüğünüzde ne denli önemli olduğunu anlayacaksınız.

Share

Comments

  1. Kardeşim eline sağlık çok güzel bilgiler vermişsin. Supersin. Allah razı olur senden inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir