Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Serin havalarla arası iyi olan pek yok sanırım. Herkes yazın gitmesiyle depresyona girmiş durumda ve Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler yazısı da bu yıkımı engelleme amaçlı kaleme alındı. Ne de olsa dünya büyük ve sonbaharı yaşadığımız, kışa merhaba diyeceğimiz şu günlerde sıcak yaz tatili alternatifleri de var. Öyle ki birazdan bahsi geçen ülkeler için en ideal aylar; Aralık, Ocak, Şubat gibi tarihler deniyor.
Yazının başlığında; Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler dedik ve uygundan kastımız tabi ki bütçeyi yormayan yerler. Listeyi de buna göre düzenlemeye dikkat ettim.

Tayland

Tayland’ı kuzeyiyle güneyiyle hatta Bangkok’uyla ne denli sevdiğimi bilirsiniz. Kültürü, doğası ve sıcak kanlı insanlarıyla sizi hayran bırakacak yerlerden biri bence. Bunun yanında bir de ucuz olması, ülkemizde bulamayacağınız güzellikte ve ucuzlukta deniz ürünlerini yiyebilmeniz de eklenince hayli cazip oluyor.

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Ülkenin güney sahilleri doğası ve eşsiz deniziyle tercih sebebi benim için. Özellikle Koh Phi Phi Adaları, Phuket ve etrafta bulunan diğer adalar tam aradığınız gibi.
Phuket konusu açılınca şunu söylüyorum direkt olarak; Evet çok sayıda güzel plaj ve tatil destinasyonu var ama Phuket’te her şeyi bulabilirsiniz. Etraftaki güzel adalara günübirlik gidip eğlenebilir sonrasında merkeze gelerek damak tadınıza uygun yemekler yiyebilirsiniz. Bunu her ülkede ve lokasyonda yakalamanız biraz zor çünkü burası turizmi artık benimsemiş ve bunun ülkenin ekonomisi olduğunu anlamış. O yüzden Türk restoranından bir çok değişik lezzete burada ulaşım mümkün. Phuket Gezi Rehberi yazısını da şuraya bırakayım lazım olur.

Güney Afrika

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Sıradaki ülkemiz hem midesine hem de doğaya düşkün olanlara gelsin. Tabi bunun yanında güzel plajlar ve çeşitli aktiviteleri de yapmak mümkün. Özellikle şarap severlerin gözdesi bu ülke. Bağ gezisi yapabilir ardından lezzetli etleri denedikten sonra plajlarda güneşlenebilirsiniz. Bölgede sıcaklık 20 °C altına düşmediği gibi, değişik zevklere sahip ziyaretçileri de tatmin ediyor.
Ülkede penguenleri ve vahşi yaşamı görmeniz de mümkün.

Singapur

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Sıradaki ülkemiz alışveriş ve lüks sevenlere gelsin. Çevresindeki ülkelere kıyasla hayli temiz ve yüksek standartlara sahip bir ülke Singapur. vizesiz olması da ayrı bir avantaj tabi.
Bu şehir gibi ülkede Sentosa Adası’na gidip denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ulaşım oldukça kolay ve raylı hat neredeyse tüm ülkeyi gezmenize olanak sağlıyor. Alışveriş yapmak için de gözde yerlerden, özellikle elektronik aygıtları uygun fiyata bulabilmeniz mümkün.
Lafı açılmışken; buraya Singapur Gezi Rehberi yazısını da bırakalım.

Hindistan

Haliyle ülke büyük ve her tarafı için aynı şeyi söylemek zor ama Goa, Kerela gibi yerler aradıklarınız olabilir. Kültürün, güzel plajların ve otantik yemeklerin tadına varacağınız yerlerden burası da. Hatta planı geniş tutup Maldivlere kadar uzanabilirsiniz.
Ülkeye vize olduğunu söylemekte fayda var tabi ve ne yazık ki 103 USD gibi bir bedel alınıyor sadece vize için. Onun haricinde ülke geneli hayli uygun fiyatlı ve her bütçeye hitap eden alternatifler var.

Endonezya

Baştan söyleyeyim; bu ülke en sevdiğim yerler arasında yer alıyor. Bana göre gezmekle bitmeyecek büyüklükte ve her yerinde ayrı bir özellik var. Tabi Endonezya hakkında pek fikir sahibi olunmasa da Bali hepimiz tarafından bilinen yerlerden.

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Ben deniz tatili için Bali’nin hemen yakınında bulunan Gili Adaları’nı tavsiye ederim orası ayrı ama Bali de uygun fiyatıyla ve çeşitli alternatifleriyle turist dostu yerlerden. Fikir vermesi açısından Bali Gezi Rehberi yazısını da buraya bırakayım. Ülkeye girişte vize istenmiyor ve 30 gün boyunca kalabiliyorsunuz. İnsanların Türkiye’yi çok sevdiğini de söylemeden geçmeyeyim.

Meksika

Kışın Yaz Tatili Yapabileceğiniz En Uygun Ülkeler

Bu sefer yönümüzü Meksika’ya ve güzel sahillere çevirelim. Meksika denilince akla gelenlerin başında; alkol, acı yemekler ve taco var tabi. Kültürü, dünyaca ünlü plajları da yanında cabası. Ülkemize vize kolaylığı da sağlayan Meksika’ya ABD vizenizle direkt girebiliyorsunuz. Evet biraz uzun yolculuğa katlanmalısınız ama buna değecektir.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir